ProvisionConfigurationSet was not found- Azure PS

This topic contains 7 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of David Flynn David Flynn 2 years ago.

  • Author
    Posts
  • #21084
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    I'm getting this error trying to create a vm using azure powershell an i cannot figure it out, any ideas?

  • #21089
    Profile photo of Don Jones
    Don Jones
    Keymaster

    You're going to have to give us a lot more information. What command are you trying? What error are you getting?

  • #21092
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    New-AzureQuickVM -Windows -ServiceName "we1" -name "monkey" -ImageName"bd507d3a70934695bc2128e3e5a255ba__RiNew-AzureQuickVM -Windows -ServiceName "Mysvc1" -name "MyWinVM1" -ImageName "bd507d3a70934695bc2128e3e5a255ba__RightImage-Windows-2008R2-SP1-x64-iis75-v5.8.8.11" -Password Passw0rd1

    VERBOSE: 14:47:52 – Begin Operation: New-AzureQuickVM
    VERBOSE: 14:47:53 – Completed Operation: New-AzureQuickVM
    VERBOSE: 14:47:53 – Begin Operation: New-AzureQuickVM – Create Cloud Service
    VERBOSE: 14:47:56 – Completed Operation: New-AzureQuickVM – Create Cloud Service

    OperationDescription OperationId OperationStatus
    ——————– ———– —————
    New-AzureQuickVM 61e9dd86-c566-396a-be2b-3ad96ba6fb0a Succeeded
    VERBOSE: 14:47:57 – Begin Operation: New-AzureQuickVM – Create Deployment with VM monkey
    New-AzureQuickVM : BadRequest: A ProvisioningConfigurationSet was not found in the ConfigurationSet collection of the
    virtual machine with name monkey. When creating a virtual machine from an image, ProvisioningConfigurationSet must be
    specified.
    At line:1 char:1
    + New-AzureQuickVM -Windows -ServiceName "we1" -name "monkey" -ImageName "bd507d3a ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo : CloseError: (:) [New-AzureQuickVM], CloudException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.WindowsAzure.Commands.ServiceManagement.IaaS.PersistentVMs.NewQuickVM

    VERBOSE: 14:47:58 – Completed Operation: New-AzureQuickVM – Create Deployment with VM monkey

  • #21094
    Profile photo of Don Jones
    Don Jones
    Keymaster

    Seems clear: You've not specified a ProvisioningConfigurationSet, and it wants one. http://michaelwasham.com/windows-azure-powershell-reference-guide/windows-azure-virtual-machines-with-powershell-basics/ has an example.

  • #21095
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    Thanks. Checking now.

  • #21097
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    $image = "some image retrieved from Get-AzureVMImage | Select ImageName"
    $pwd = "some@pass1"
    $un = "mwasham"
    $vm1 = New-AzureVMConfig -Name "myvm" -InstanceSize "Small" -Image $image
    $vm1 | Add-AzureProvisioningConfig -Windows -AdminUserName $un -Password $pwd
    $vm1 | New-AzureVM -ServiceName "mycloudsvc1" -Location "West Europe"

    New-AzureVM : ResourceNotFound: The hosted service does not exist.
    At line:1 char:9
    + $vm1 | New-AzureVM -ServiceName "mycloudsvc1" -Location "West Europe"
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo : CloseError: (:) [New-AzureVM], CloudException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.WindowsAzure.Commands.ServiceManagement.IaaS.PersistentVMs.NewAzureVMCommand

    Getting above error; i taught it would create the hosted service for me, looking now for a workaround, any ideas

  • #21098
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    New-AzureService -ServiceName $service -Location $location

    Trying this out.

  • #21099
    Profile photo of David Flynn
    David Flynn
    Participant

    Working now. Thanks again.

You must be logged in to reply to this topic.