Welcome Forums General PowerShell Q&A Tag parameter not working with Get-AzureRMResourceGroup

Viewing 2 reply threads
  • Author
    Posts
    • #172456
      Participant
      Topics: 1
      Replies: 2
      Points: 19
      Rank: Member

      Is anyone else experiencing an issue where the value in the key value pairs that are AzureRm resource tags are not filtered by key when running Get-AzureRMResourceGroup ?

      Example, the following returns all AzureRM resource groups that have any tag with the value of ‘Value1’:

      Get-AzureRmResourceGroup -Tag @{Label1= 'Value1'}

      Currently running AzureRM module version 6.13.1

    • #172558
      Participant
      Topics: 0
      Replies: 115
      Points: 433
      Helping Hand
      Rank: Contributor

      Hello Seabass,

      I just tested this with some Azure Resource Groups and it is working for me.

      Screenshot – Redirects to Onedrive and expires on 08-30-2019.

      Get-AzureRmResourceGroup -Tag @{Dept="IT"} | FL ResourceGroupName, Tags
      
      ResourceGroupName : cloud-shell-storage-westus
      Tags              : {Environment, Dept}
      
      ResourceGroupName : network-rg-westus
      Tags              : {Environment, Dept}
      
      ResourceGroupName : servers-rg-westus
      Tags              : {Environment, Dept}
      
      ResourceGroupName : stroage-rg-westus
      Tags              : {Environment, Dept}
      • #172835
        Participant
        Topics: 1
        Replies: 2
        Points: 19
        Rank: Member

        Hey Jason-

        Thanks for trying it out.  NOW try:

        Get-AzureRmResourceGroup -Tag @{Environment="IT"} 

        (assuming you don’t have Environment tags without a value of “IT”

         

    • #173056
      Participant
      Topics: 0
      Replies: 115
      Points: 433
      Helping Hand
      Rank: Contributor

      Seabass,

      Looks like you are right, something weird is going on. I updated the test resource groups to confirm and it appears the filter is pulling all tags with the value IT in it. I even updated the department to Sales and can see all 4 resources pull even though the Department for one of the Resource Groups is sales. I would recommend you to open a case with Microsoft for additional support of the issue.

      Screenshot – Link expires on 08-30-2019

      • #173122
        Participant
        Topics: 1
        Replies: 2
        Points: 19
        Rank: Member

        Jason-

        Awesome, thanks for the confirmation!

Viewing 2 reply threads
  • The topic ‘Tag parameter not working with Get-AzureRMResourceGroup’ is closed to new replies.