xWebAdministration problem

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Arnold Arnold 2 months, 3 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #69744
    Profile photo of Arnold
    Arnold
    Participant

    Hi
    I got this issue when trying to pull a website configuration from my pull server.

    Job {A5BE771F-2C05-11E7-80C5-00155DA7BE14} : 
    MIResult: 1
    Error Message: Cannot find module xWebAdministration_1.17.0.0 from the server http://qfrspvsma002:8080/PSDSCPullServer.svc/Modules(ModuleName='xWebAdministration',ModuleVersion='1.17.0.0')/ModuleContent.
    Message ID: WebDownloadManagerModuleNotFound,Microsoft.PowerShell.DesiredStateConfiguration.Commands.GetDscModuleCommand
    Error Category: 21
    Error Code: 1
    Error Type: MI
    

    here is my website configuration:

    Configuration service
    {
    param ($Machine)
    Import-DscResource -Module xWebAdministration
    
     
    
    Node $Machine
    {
    #Install the IIS Role
     # Install the IIS role
            WindowsFeature IIS
            {
                Ensure          = 'Present'
                Name            = 'Web-Server'
            }
    
            # Install the ASP .NET 4.5 role
            WindowsFeature AspNet45
            {
                Ensure          = 'Present'
                Name            = 'Web-Asp-Net45'
            }
    
            # Stop the default website
            xWebsite DefaultSite 
            {
                Ensure          = 'Present'
                Name            = 'Default Web Site'
                State           = 'Stopped'
                PhysicalPath    = 'C:\inetpub\wwwroot'
                DependsOn       = '[WindowsFeature]IIS'
            }
    
            # Copy the website content
            File WebContent
            {
                Ensure          = 'Present'
                SourcePath      = 'C:\inetpub\wwwroot'
                DestinationPath = 'C:\inetpub\wwwroot'
                Recurse         = $true
                Type            = 'Directory'
                DependsOn       = '[WindowsFeature]AspNet45'
            }       
    
            # Create the new Website
            xWebsite NewWebsite
            {
                Ensure          = 'Present'
                Name            = 'site1'
                State           = 'Started'
                PhysicalPath    = 'C:\inetpub\wwwroot'
                DependsOn       = '[File]WebContent'
            }
    }
    }
    
    service –Machine “server2"
    

    And my LCM Config

    [DSCLocalConfigurationManager()]
    configuration PullClient
    {
        Node localhost
        {
            Settings
            {
                RefreshMode = 'Pull'
                RefreshFrequencyMins = 30 
                RebootNodeIfNeeded = $true
                ConfigurationMode = 'ApplyAndMonitor'
                ConfigurationModeFrequencyMins = 15
            }
            ConfigurationRepositoryWeb DSC-Pull
            {
                ServerURL = 'http://site:8080/PSDSCPullServer.svc'
                RegistrationKey = 'mykey'
                ConfigurationNames = @('service')
                AllowUnsecureConnection = $true #Use this parameter only if you do not have a certificate installed on the pull server
            }
    
            ReportServerWeb DSC-Pull
            {
                ServerURL = 'http://site:8080/PSDSCPullServer.svc'
                RegistrationKey = 'mykey'
                AllowUnsecureConnection = $true
            }      
        }
    }
    PullClient
    Set-DSCLocalConfigurationManager localhost –Path .\PullClient –Verbose -Force
    

    Thank's

  • #69757
    Profile photo of Brian Douglas
    Brian Douglas
    Participant

    Hi Arnold,

    Did you copy the xWebAdministration_1.17.0.0.zip file with the checksum file to the C:\Program Files\WindowsPowerShell\DscService\Modules Folder? LCM is trying to download the module from this location if the module is not installed on the target machine.
    See here for details: https://msdn.microsoft.com/en-us/powershell/dsc/pullserver#dsc-resource-module-package-format
    Regards,
    Brian

    • #69939
      Profile photo of Arnold
      Arnold
      Participant

      Hi Brian,

      Thank you for your help.

      I copy the xWebAdministration_1.17.0.0.zip file with the checksum file to the C:\Program Files\WindowsPowerShell\DscService\Modules Folder but still have the same errors.

      Have you any idea?

      Thank's
      Regards

    • #69943
      Profile photo of Arnold
      Arnold
      Participant

      Hello!

      I fix the issue. I missed one letter in the module name ^o

      Regards

You must be logged in to reply to this topic.